Når sagen er vigtig – få indflydelse det rigtige sted

Hvis du har en sag, som du brænder for at få indflydelse på – om det er en lokalplan, dyrenes velfærd eller placeringen af vindmøller i dit nærområde – så betaler det sig at udøve et vist pres de rigtige steder.

Det kalder vi “poppet” for Public Affairs eller lobbyisme med et andet, mere udskældt ord.

For mig handler public affairs om at lave et grundigt forarbejde, opbygge tillid og være troværdig over for de aktører, man søger at påvirke, men også om sagligheden og væsentligheden i de argumenter, der fremføres.

Med andre ord – du skal have en god sag, hvis du vil have indflydelse. Det er ikke nok at mene noget, du skal underbygge det, du skal have fakta, beregninger, statistik og evidens. Følelser er ikke helt nok, selvom vi ikke kan undvære dem – heller ikke i det politiske felt.

Min erfaring med public affairs

Jeg har i mange år arbejdet med politisk rådgivning og public affairs bl.a. hos slotsholm a/s, New Deals og Dansk Erhverv. Senest har jeg været tovholder på Dansk Erhvervs arbejde med implementeringen af direktivet om forbrugerrettigheder og i den forbindelse afholdt en række møder med ordførere, udarbejdet folketingsspørgsmål, haft foretræde i Retsudvalget mv. Jeg er derfor vant til at føre en politisk sag til dørs fra start til slut.

Hvordan arbejder jeg med public affairs?

Jeg kan hjælpe dig med alle aspekter af den sag, du ønsker at fremme. Det kan være selve udformningen af et brev eller et notat til politikere, ministre, embedsmænd og organisationer.

Det kan også sagtens være, at du har brug for at få din sag i medierne – det kan jeg også hjælpe mig (læs evt. mere under Presse).

Jeg agerer sparringspartner for dig i forhold til, hvordan den givne sag skal gribes an. Jeg deltager gerne i møder for dig eller arrangerer andre sjove events, der kan kaste lys over sagen (ud fra din specifikke vinkel selvfølgelig).

Jeg glæder mig til at høre fra dig og hjælpe med at få netop din vigtige sag frem i lyset – sådan at den kan blive forløst, ændret, forbedret – eller hvad behovet nu er.